Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ако се намери решение за този проблем ми се струва , че и аз ще се развилнея из моята кочинка
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Има перфектен "лек" за тия кори точно при 145-ците... Реализиран е в колата на Ne0...

Comment

• Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
        лошо... абе то едната кора ме дразни - тази, която е с гадния плат на шофьорската врата. Скърца ми баш на ухото. Иначе не е чак толкова шумно, ама това точно ме дразни.
        При мен има един лек шум от патрона на колана и също е точно до ухото. Там лесно ли се стига да му капна машинно масълце? Вече омазах всичко що са пантички по жабката, та да видим. И от дясната ключалка си скърца баш... техническия възелин помага за около 2 седмици или аз не слагам на точното място.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          Има перфектен "лек" за тия кори точно при 145-ците... Реализиран е в колата на Ne0...
          Сподели де не ни мъчи
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

• Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
            Сподели де не ни мъчи
            Хахах, Ваката, наистина ли не разбра какво се опита да ти каже Иво.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

• Аз го разбрах, но мен не ме устройва

Скърцането не идва от щипките, а от триенето между ръбовете на кората и метала. Особено 5-тата врата, ръба на кората от към стъклото е оркестър. Мислех си да сваля корите и да залепя по периферията на металната коруба тънка ивица мъхест плат, какъвто впрочем си има фабрично на доста от снадките.
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                Аз го разбрах, но мен не ме устройва

Скърцането не идва от щипките, а от триенето между ръбовете на кората и метала. Особено 5-тата врата, ръба на кората от към стъклото е оркестър. Мислех си да сваля корите и да залепя по периферията на металната коруба тънка ивица мъхест плат, какъвто впрочем си има фабрично на доста от снадките.
                Аз наскоро я махах за поправка на моторчето за задната чистачка и видях че има едни лентички от дунапрен, но са доста афиф.

Comment

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                  +1

П.П. Най-доброто решение за скърцащите пластмаси е 12'' Бас-каса
                  Или права генерация с проходно гърне накрая само

Инъче намека за Нео по-горе беше: Има кора-има проблеми, Няма кора-няма проблеми .........
                  146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                    Или права генерация с проходно гърне накрая само

Инъче намека за Нео по-горе беше: Има кора-има проблеми, Няма кора-няма проблеми .........
                    Проблема съм го решил така :
                    1. При мен кората е хоум-мейд, по допирните й точки съм наслагал от мъхестите лепки за крака на метални столове-за да не дерат плочките, има ги по всички строителни и хипер маркети на цени от 1.50 до 4 според бройката и производителя.
                    2. Права генерация
                    3. 12' бас
                    4. Изолация в задните калници и вратите ( 145-ца )

При тази конфигурация се чува само музиката и ропота на гърнето. (Хубаво е когато не чуваш тракащия вариатор )

Comment

• хахахах изруди такива ... на мен проблема по-скоро ми е в боклуците в багажника не толкова до корите ... има итам 2-3 за стягане ама ... Определено с бас каса няма скрибуцания ама така ми падна едното огледало ... гърненца предпочитам да има , че не обичам силния кънтеж , като от някой рацинг лада . Предпочитам да слушам филтъра . Някой от вас да има проблем със сенника ? при дупки и т.н. леко започва да трепти и издава мн. дразнещи звуци . ааа и така и така съм почнал с проблемите някой срещал ли се е с проблема да не му свети индикацията за дълги светлини на таблото (синята крушчица)
                      sigpic

Comment

• Ако се мацнат щипките с грес няма ли да има по-дълготраен ефект? Тези силиконови спрейчета нещо не ми вдъхват доверие.
                        Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• V@K@T@ на мен не ми свети откакто ми монтираха модула smartdrl
                          145 1.6 T.S. 99'

Comment

• с вазелин се мацат пластмасови детайли, не с грес. иначе няма кола която след известно каране в бг да не се разскърца и разхлопа. като излезеш на хубав път и всичко утихва.

---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:22 ----------

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                            хахахах изруди такива ... на мен проблема по-скоро ми е в боклуците в багажника не толкова до корите ... има итам 2-3 за стягане ама ... Определено с бас каса няма скрибуцания ама така ми падна едното огледало ... гърненца предпочитам да има , че не обичам силния кънтеж , като от някой рацинг лада . Предпочитам да слушам филтъра . Някой от вас да има проблем със сенника ? при дупки и т.н. леко започва да трепти и издава мн. дразнещи звуци . ааа и така и така съм почнал с проблемите някой срещал ли се е с проблема да не му свети индикацията за дълги светлини на таблото (синята крушчица)
                            изгоряла е крушката. тъпото е че само на дългите индикацията е крушка, всичко друго е светодиоди. талянска му работа.
                            точка

Comment

• На мен пък тая лампичка за дългите един път светва,друг път не..........явно си има свое мнение кога да работи
                              146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                                На мен пък тая лампичка за дългите един път светва,друг път не..........явно си има свое мнение кога да работи
                                Именно и при мен не всеки път не свети ... но много рядко светва все пак ще пробвам да я сменя
                                sigpic

Comment

Working...
                                X